Jag fann mitt inre cykelproffs hos Solenscykel

Jag köpte min första egna cykel på Solenscykel i Båstad. Den var en blå Monark och innan jag köpte den hade jag knappt cyklat alls på flera år. Egentligen var det ett spontanköp, jag hade verkligen inte planerat att komma hem med en cykel den där junidagen. Men så passerade jag Solenscykel på väg till jobbet. Solenscykel var en liten cykelbutik som på den tiden låg i centrala Båstad. Jag hade aldrig lagt märke till den förut och jag vet i ärlighetens namn inte varför jag hajade till just den morgonen. Kanske hade jag stannat precis nog länge i lilla Båstad för att vara tillräckligt desperat efter nya saker att göra? Hur som helst så tänkte jag på den lilla cykelaffären hela dagen. Solenscykel, ja det kanske skulle vara trevligt att ta sig en cykeltur? Det ska ju finnas mycket fin natur runt om Båstad och Skåne är platt, det är väl alldeles utmärkt.  Innan arbetsdagen var slut hade jag lyckats övertala mig själv. Idag skulle jag köpa mig en cykel.

Solenscykel övertygade mig

Så jag gick till Solenscykel direkt efter jobbet, men hade det inte varit för den trevlige mannen som drev affären så hade jag förmodligen aldrig genomfört köpet. Cyklar visade sig nämligen vara riktigt dyra och min ekonomi var inte direkt på topp om en säger så. Men mannen insisterade på att jag skulle ha mycket glädje av en cykel i Båstad och tillslut föll jag för den blå Monarken. Jag kunde inte vara mer nöjd med mitt val.

Redan på vägen hem försvann alla tvivel och jag susade fram genom Båstad som om inga hinder fanns i världen. Under den sommaren cyklade jag mil efter mil runt om i hela Skåne och jag njöt varje sekund. Idag har jag sedan länge flyttat från Båstad men tro inte att jag har slutat cykla. Tvärtom. Nu för tiden cykeltränar jag flera gånger i veckan, året runt, jag älskar det fortfarande – och det har jag en liten blå Monark från Solenscykel i Båstad att tacka för.Solenscykel hade ett stort och bra utbud